Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


https://www.facebook.com/groups/lovers.of.the.mountains/

LUKA-Innerkofler VF

Olaszország, Cortina d'Ampezzo - Nehézség: B-C

 Kép

 

 

Kép

 

 

Hegység, csúcs, FAL:
Dolomitok, Lavaredo-csoport, Monte Paterno (Patenkofel) 2744 m
Kiindulópont
Auronzo Menedékház (2320 m)
Teljes színtkülönbség:
Kb 424 m
Mászás:
339 m
Időtartam:
A Rif. -Locatelli-ig: 1 óra
Mászás: 1,5-2 óra
Lefelé: 1 óra
Összesen: 3,5-4 óra

Kiépítés
Tűrhető Rossz Kiváló
Fekvés: --
   

Részletes beszámoló

Megközelíthetőség:
Az Ausztriai Az A2 autopályán Willach-ig, majd tovább Lienz, Dobiaccio (Dobbiaco). Inside Cortina d'Ampezzo felé, majd balra a elkanyarodunk Misurina hago felé, itt az ismét balra Auronzo e Menedékház, Cinn Tre (Three Sinnen) felé vezető fizetős útra. Az Auronzo háztól gyalog a Tre Cinn megkerülésével (tetszés szerint balra vagy jobbra) egy Menedékház Locatelli, belül indul a mászás).

A túra leírása: 

A mindig szép időben zsúfolt Locatelli Menedékház teraszával szemben emelkedő Gerinc indul az út. Ne feledjük belül nyílik a legszebb panoráma bérel egy "három Noverre" - Tre Cinn - Ezért a környék nagyon Népszerű kirándulóhely. Valóban csodálatos vidéken vezet az utunk, a Monte Paterno pedig ennek a középpontjában áll. A csúcs felé vezető Csipkés Gerinc alatt indulunk, majd egy sziklaablakon egy gerinctől keletre eső hegyvidékre nyílik gyönyörű kilátás.
Belsejében indul a hosszú alagút. Meredek jobbára falépcsőkön lépkedünk fölfelé a sötétben, görnyedt testtartásban az alacsony sziklaplafon miatt. Egyhangúságot az csak egy-egy, a Gerinc sziklájába vágott ablak, kilépő Töri meg. Végre kiérünk a kavernából jobbra és mindjárt indul a via ferrata.
Elobe Meredek fölfelé mászunk (B), majd egy hosszú rampa vezet egyre följebb. Kivezet Szük Ez egy kis hágóba. Belül jobb kéz felé, egy bevágást átlépve indul a ferrata legizgalmasabb része. Alulról nézve komolynak tűnik a fal, valójában Azonban könnyű, Megha kissé kitett a mászás. Erre fogunk jönni lefelé van, de ez nem okozhat problémát. Elobe jobbra kapaszkodunk Foel egy peremen, majd vissza balra, itt már a nagy mélység a talpunk alatt. Végül pár lépéssel kimászunk a letörésből. A továbbiakban törmelékes sziklaterepen érjük el a csúcsot, ahonnan a Tre Cinn páratlan kilátás nyílik - aki csalódott lenne túl könnyű olyan útban, ez ÁLTAL feleséget kárpótlást nyer.

 

Lemenet:
A hágóig ugyanerre, majd választhatunk: balra belül indul a Forcelle út (AB), ami kb tulajdonú Látványos. 2 óra a parkoló. A visszaút lefelé vezet a törmeléklejtőn (jelzések) majd egy jobbra sziklafal felső részén, keskeny hajdani katonai úton, nagy mélység fölött. Végül leereszkedünk a Gerinc túloldalán egy Lavaredo Menedékház felé, itt újabb, igaz rövid görnyedős alagút és nemi drótkötél is vár még rangot.

Megjegyzés:
Az alagútban Helyenként szinte a teljes sötétség, érdemes fejlámpát vinni. Az alagút elején vegyük Foel egy sisakot, mert az alacsony sziklaplafon miatt egy óvatlan mozdulattal Súlyos fejsérülést szerezhetünk!

Mászható időszak:
június-október

Menedékház:
Locatelli Menedékház (Három Sinnen Hut, 2405 m)
Lavaredo Menedékház (2344 m)

Felszerelés:
Sisak, Klettersteig-szett, fejlámpa

 

A mappában található képek előnézete Dolomitok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Bestellen Deutschland KelTync

KelTync,2019.09.23 20:42

Buy Generic Tamoxifen No Prescription <a href=http://euhomme.com>cialis 5mg best price</a> Sildenafil Without Prescription Order Synthroid Online No Rx