Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magas-Tátra

Kép Nézz csak szét a világban..,, mi van itt!? (majdnem)Mindenütt csalás, hazugság és önös érdekek.
Látszat csillogása, rádiótelefonok és benzingőz. Hajtás, stressz és a barátaid szépen elmaradnak. Lassan már semmihez sem lesz kedved. Már majdnem belefáradsz a harcba és beilleszkedsz, majdnem behúz téged is a nagyvárosi daráló, elvesznek az érzéseid.
De éppen jókor fordítasz hátat ennek az egésznek, rájössz, hogy neked több kell, neked más kell, neked vannak fontosabb terveid. Próbálsz kitörni ebből a környezetből..,Kép 
- mi ketten már tudjuk, keveseknek sikerül.
Összeszeded a pénzt, igyekszel még több pénzt, mint tavaly. Új hátizsákra megint nem futotta, szakadt bakancsod is maradt a régi. De nem baj, a lényeg, hogy nem ülsz otthon egész nyáron. Fél éve kitaláltad már, hová mész, az útikönyvek, térképek mind a fejedben vannak. Szokás szerint előző este pakolsz össze, tankolod meg az autót.., és indulsz neki az ismeretlennek, felfedezni a világot. Te már nem azért mész, mint a többiek, neked komoly céljaid vannak. Kép
-Ismerős ez az érzés.., tudod, hogy miről beszélek? Akkor folytatom..
Végre fent vagy a hegyekben. Sátorban alszol, hajnalban kelsz, álmosan indulsz napfelkeltét nézni. Iszonyú hideg van, de itt a hideg is jó. Köd van, de hihetetlenül tiszta a levegő. Nincs stressz, semmi sincs, ami a „másik“ világból megzavarna. Itt most nagyon-nagyon jó minden.
Hajnal – napfelkelte. Fantasztikus..
Összepakoltok, rettentő hátizsákok súlya alatt görnyedtek, de itt szenvedni is jó, olyan magasztos érzés. Tapossátok az utat, egyre feljebb és feljebb. Meg kell mászni azt a nagy hegyet, ami előttetek van, fel kell jutni a tetejére. Hogy miért? Buta kérdés, mert ott van... Lepusztulva, fáradtan, de feljuttok. Nem igaz, mi van itt! Őrület! Nem érted, miért pocsékoltad eddig másra az életed. Ez ér valamit. Lehet, hogy ez éri a legtöbbet?
Van a természet, vagy te, van a hátizsákod, és vannak az érzéseid, a félelmeid, a vágyaid. Ilyen egyszerű, más nem kell. Korlátot csak saját határaid jelentenek. Ez az, amit úgy hívnak: szabadság. Egyre nehezebb rátalálni, egyre messzebbre kell menekülnöd a hétköznapokból, hogy megtaláld. De még vannak helyek, ahová menekülhetsz, ahol olyan más minden.

Lejöttök, megpihentek a völgyben. Sátrat állítasz, berámoltok, vízért mész a patakhoz, már egy hete nem mosdottál, de ez mind nemérdekel -megérte!
Haza kell menned, hisz kezdődik az iskola, a munka. De közben más ember lettél, máshogy lesz ezután már minden. A fontos dolgokból lényegtelenek lettek, a lényegtelenekből a legfontosabbak. Valahogy minden átértékelődött. Te tudsz valamit, amit a többiek nem.
Te választhatsz, hogy melyik világra van jobban szükséged....
------------------
Gondolom észrevetted.., ez a néhány sor nem csak a hegyekről, a mászásról , a természetről szól.., sokkal többet jelenthet annál.
De a választás joga.., csak a tiéd! Teheted akár most is.., rajta!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hajdúhadház

Benedek Gyuláné,2010.05.31 12:01

Nagyon tetszik amit itt írtál.Sajnos sokan nem teszik ezt meg, pedig sokszor kis ráfordítással/pénz, idő/ megoldható.
Mi ezt a férjemmel tudatosan tettük,tesszük, ha nem is ilyen nagy vállalkozásokban, csak ismerd meg hazádat mértékben.Sok sikeres kirándulásban kikapcsolódásban legyen részetek.